Казначейські зобов'язання для фізосіб будуть захищені краще, ніж долари - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казначейські зобов'язання для фізосіб будуть захищені краще, ніж долари - НБУ

1394
Валютні казначейські зобов'язання для населення, які планує випустити Міністерство фінансів, будуть захищені від підробки не гірше, ніж купюри провідних світових валют. Про це розповів керівник Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Олексій Ткаченко телеканалу "БТБ".
"Наші фахівці працюють у цьому напрямку, адже вони розуміють, що фактично казначейське зобов'язання на 500 доларів - це 4000 гривень. І ці папери повинні бути значно більше захищені, ніж, наприклад, купюра 500 грн.", - зазначив він. "Навіть краще, ніж стодоларова купюра", - підкреслив Олексій Ткаченко.
Він нагадав, що валютні казначейські зобов'язання - це фактично перший крок, перша спроба Міністерства фінансів випустити подібний інструмент.
"Чим більше фінансових інструментів працює в країні, тим краще і людям, і підприємствам. Притому, даний інструмент для фізичних осіб є дуже вигідним і оптимальним з кількох причин. Дохідність відповідає валютним депозитам, щодня є двостороннє котирування на купівлю-продаж - тобто фактично стовідсоткова ліквідність. Відповідальною за виплати є держава, тобто це не комерційний банк і ризики мінімізовані. Це дійсно дуже зручний інструмент для людей. І його використання свідчить про позитивний розвиток економіки країни", - вважає Олексій Ткаченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас