Українські банки можуть створити нову електронну платіжну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки можуть створити нову електронну платіжну систему

1323
Великі українські банки можуть почати роботу над створенням нової національної системи електронних платежів. Про це в інтерв'ю виданню "Вечірній Київ" повідомив голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет.
За його словами, якщо міжнародні платіжні системи в своїх тарифах не будуть рахуватися з інтересами українських банків, вони, в свою чергу, можуть потурбуватися про створення нової системи. Вона може стати більш масовою, ніж НСМЕП (Національна система масових електронних платежів).
"Якщо НБУ доручить нам, як провідному гравцю на ринку карткових розрахунків, створити з нашими колегами національну платіжну систему, в основі якої буде бізнес-ініціатива без використання державних коштів, ми із задоволенням візьмемо участь в цій роботі. Те, що було раніше з НСМЕП, було не надто прозорим, не вельми продуктивним і, чесно кажучи, не дуже ефективним з точки зору витрат", - зазначив він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Податкова міліція України та Національний банк розглянуть законність роботи систем електронних грошей в Україні.
У парламенті зареєстрований законопроект, який, зокрема, пропонує ввести покарання за порушення в операціях з електронними грошима. Це - проект N10656 від 21 червня 2012 року про функціонування платіжних систем і розвиток безготівкових розрахунків. Розробив проект закону НБУ.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас