Чавеса звинувачують у спробі дати хабар Парагваю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавеса звинувачують у спробі дати хабар Парагваю

329
Спікер парламенту Парагваю Хорхе Ов'єдо Матто заявив, що президент Венесуели Уго Чавес через посередників пропонував йому гроші в обмін на ратифікацію протоколу про приєднання Каракаса до економічного блоку МЕРКОСУР, в якому відмовляли тільки в Парагваї.
"Зі мною венесуельський лідер не розмовляв жодного разу, він надіслав посередників через свого брата. Вони пропонували гроші в обмін на голоси народних обранців", - цитує Матто агентство EFE.
У свою чергу, Чавес сам звинувачував у корупції владу Парагваю. Ті, за його словами, "хочуть грошей" і тому штучно затягували справу.
Іронія ситуації в тому, що до теперішнього часу Венесуелі вдалося обійтися без парагвайської допомоги. Після того, як влітку цього року парламентарії піддали імпічменту президента Фернандо Луго, членство Асунсьйона в МЕРКОСУР було призупинено. Влада південноамериканських країн одностайно назвала відсторонення голови держави "переворотом" і з цієї причини обмежила контакти з новим керівництвом країни.
Обійшовшись без згоди Парагваю, Венесуела в липні 2012 року змогла стати членом південноамериканського блоку. Рішення про це Чавес назвав "невдачею для Сполучених Штатів".
Вступ Венесуели в МЕРКОСУР було офіційно оформлено на саміті блоку в місті Бразиліа. У ньому взяли участь Президенти Аргентини, Бразилії, Венесуели та Уругваю.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас