Українські індекси у четвер вранці дрейфують за відсутності єдиної динаміки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси у четвер вранці дрейфують за відсутності єдиної динаміки

Фондовий ринок
84
Українські фондові індекси в четвер вранці зберігають "бокову" різноспрямовану динаміку, що намітилася напередодні: індикатор "Української біржі" (УБ) за п'ять хвилин сесії знизився на 0,28% - до 1061,38 пункту, індекс ПФТС виріс на 0,02% - до 388,85 пункту.
Серед індексних паперів УБ найбільше подешевшали акції "Мотор Січі" (-0,99%), Райффайзен Банку Аваль (-0,91%) і "Центренерго" (-0,5%). Позитивну динаміку демонстрували папери "Укрнафти" (+1,86%), Єнакіївського метзаводу (+0,25%) і "Донбасенерго" (+0,04%).
На ПФТС зі зростанням торгувалися акції Райффайзен Банку Аваль (+0,41%) і "Дніпроенерго" (+0,38%). Знижувалися акції "Донбасенерго" (-0,21%).
Провідний фахівець департаменту інтернет-трейдингу інвесткомпанії "Драгон Капітал" Дмитро Михайлусенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що голова ФРС в середу знову відрапортував загальними фразами, не давши при цьому жодних конкретних пропозицій щодо подолання ситуації, що склалася в американській економіці . "Все це дуже засмутило інвесторів, і наступна, хоч трохи позитивна закордонна статистика вже повністю ігнорувалася", - сказав він.
У той же час, за словами Д.Михайлусенка, в "активах" трейдерів залишається засідання ЄЦБ: багато учасників ринку покладають надію, що європейський регулятор збільшить заходи підтримки.
Як вважає начальник аналітичного відділу ІГ "Арт-Капітал" Ігор Путілін, за результатами засідання ЄЦБ зниження відсоткових ставок не очікується. У той же час центробанк може оголосити деталі програми зі скуповування на вторинному ринку держпаперів Іспанії, що може підтримати ринкові настрої.
Аналітики інвесткомпанії "ІФГ Капітал" в свою чергу зазначили, що гравці розраховують на те, що засідання європейського регулятора не закінчиться самими лише обіцянками.
За матеріалами:
Forexite Ltd.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас