Трудову Німеччину "полюбили" лікарі та інженери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трудову Німеччину "полюбили" лікарі та інженери

1020
Незважаючи на невисоку популярність Німеччини серед висококваліфікованих мігрантів, в країну прибувають все більше лікарів та інженерів з країн поза Євросоюзом.
У 2011 році дозвіл на роботу отримали 1385 інженерів, що на 300% більше від показника 2010 року - 349 осіб. А кількість лікарів-іммігрантів зросла на 50%, а саме до 1351 людини.
Справа в тому, що для лікарів та осіб, які мають вищу освіту за спеціальностями машинобудування, транспортне машинобудування або електротехніка, є пільги при отриманні дозволу на роботу в Німеччині. Так, вони можуть братися за роботу, навіть якщо роботодавець не надає доказів, що не знайшов потенційного претендента в країнах ЄС. Цей захід покликаний допомогти країні впоратися з дефіцитом кваліфікованих працівників у відповідних сферах, повідомляє Sueddeutsche Zeitung.
Для представників шістдесяти професій, у тому числі в галузі математики, інформатики, техніки, природничих наук вводиться Blue Card, яка перший раз видається терміном на 4 роки. Потім дію Blue Card можна продовжити. Менеджер федерального агентства з питань праці впевнений, що цього року до Німеччини прибудуть до 6 000 фахівців.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас