Водіїв можуть заарештувати за знімання даішників на відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіїв можуть заарештувати за знімання даішників на відео

10245
Заступник начальника Управління ДАІ МВС Володимир Резніков офіційно заявив, що всі громадяни, які знімають роботу інспекторів ДАІ, будуть покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту.
Про це Резніков повідомив у своєму листі від 20 липня 2012 року у відповідь на інформаційний запит, передає news.infocar.ua.
Так, за його словами, згідно зі ст. 307 Цивільного кодексу людина має право вимагати, щоб її не записували на відеокамеру. На думку заступника начальника УДАІ, якщо державтоінспектор вимагає, щоб його не знімали, а громадянин відмовляється припиняти відеозйомку, то інспектор має повне право скласти щодо такої людини протокол, покарання в такому випадку передбачено до 15 діб арешту.
Відзначимо, що ще зовсім недавно, керівництво ДАІ давало офіційні відповіді, згідно з якими жоден закон України не забороняє знімати працівників ДАІ на відеокамеру. Про це також йдеться в листі Мін'юсту, в якому зазначено, що громадянин у будь-який незаборонений спосіб має право фіксувати дії співробітника міліції на власну відеокамеру.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас