Українці можуть відвідувати острови Греції без віз до 8 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці можуть відвідувати острови Греції без віз до 8 вересня

1387
Спрощена процедура відвідування громадянами України деяких грецьких островів без шенгенських віз буде діяти до 8 вересня цього року, повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.
"Міністерством у справах захисту громадянина Грецької Республіки ухвалено рішення, відповідно до якого громадяни України при відправленні з турецьких портів Бодрум, Мармаріс, Дікілі, Фоча, Фетхіє, Айвалик, Чешме і Кушадаси можуть до 15 днів перебувати на грецьких островах Хіос, Кос, Лесбос, Родос і Самос без шенгенської візи. Зазначений спрощений порядок відвідування громадянами Україна островів у східній частині Егейського моря буде діяти до 8 вересня цього року", - розповів він.
При цьому Дікусаров наголосив, що для отримання такої можливості необхідно придбати квитки на пором або забронювати готель на островах в будь-якій туристичній компанії, яка офіційно надає такі послуги на території Туреччини. Після цього не пізніше, ніж за 24 години до відплиття порома, в офіс такої туристичної компанії слід подати такі документи: копію паспорта, одну фотокартку або повну візову анкету. Компанія сканує і в електронному вигляді відправляє ці дані в еміграційну службу Греції.
При проходженні паспортного контролю на грецьких островах туристи пред’являють оригінал візової анкети, паспорт і платять візовий збір у розмірі 35 євро. При цьому для туристів буде виділено окреме віконце для проходження контролю.
Разом з тим Дікусаров зазначив, що якщо турист не пред'явив перед відплиттям порома зазначені документи, то він може отримати візу безпосередньо на території Греції, але при цьому процедура отримання візи буде проходити значно довше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас