"Українська біржа" має намір запустити торги ф'ючерсами на пару "гривня-рубль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська біржа" має намір запустити торги ф'ючерсами на пару "гривня-рубль"

Фондовий ринок
379
Фондовий майданчик "Українська біржа" (УБ, Київ) розробляє можливість торгівлі безпоставковими ф'ючерсами на пару "гривня-рубль", повідомив голова біржової ради "Українська біржа" Ігор Мазепа в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Те, що ми зараз серйозно та уважно маємо намір розглянути, тому що бачимо в цьому велику потребу ринку, - це безпоставковий ф'ючерс на пару "гривня-рубль". У нас досить багато російських інвестицій, наприклад, у банківській сфері: якщо відбудеться девальвація гривні, капітали цих банків виявляться абсолютно не захищеними. Крім того, у нас є значний товарообіг між суб'єктами двох країн, у тому числі в рублях, і тут також є висока потреба бізнесу в хеджуванні валютного ризику", - сказав він.
І.Мазепа додав, що в даний час УБ спільно з Московською біржею ММВБ-РТС розробляє технічні можливості доступу різних клієнтів до цього сегменту. При цьому ідеальною була б наявність на двох біржах єдиного біржового "стакана".
У той же час він не зміг спрогнозувати конкретний термін запуску нового інструменту, аргументуючи це можливим бюрократичним зволіканням.
"Якщо з якихось причин регулятори "зарубають" цей інструмент, він просто буде торгуватися в Росії й українські оператори знову будуть поставлені в дуже невигідну ситуацію", - зазначив голова біржової ради УБ.
УБ створена в 2008 році провідними торговцями разом з РТС як альтернатива ПФТС. Одначе запрацювала тільки навесні 2009 року. В даний час вона є лідером на ринку за обсягами торгівлі акціями на ринку заявок, ринку РЕПО, а також торгівлі ф'ючерсами та опціонами.
Торги на терміновому ринку були запущені в кінці травня 2010 року. При цьому на біржі торгувалися тільки ф'ючерсні контракти на індекс УБ. У квітні 2011 року біржа в секції термінового ринку почала торги опціонними контрактами на ф'ючерс на індекс українських акцій.
МММБ-РТС, створеній в результаті об'єднання РТС і ММВБ, належить 43% акцій УБ. Акціонерами біржі є також близько 40 провідних українських торговців цінними паперами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас