Чиновників ЄврАзЕС звільнять від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновників ЄврАзЕС звільнять від податків

Казна та Політика
376
Уряд РФ в четвер розгляне оновлений варіант конвенції про привілеї та імунітети Євразійського економічного співтовариства. Про це повідомляють російські ЗМІ.
Президенти Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизії і Таджикистану підписали цей документ 19 грудня 2011 року за підсумками міждержради ЄврАзЕС, що пройшла в Москві. Тепер для вступу в силу конвенція повинна пройти ратифікацію національними парламентами. З російського боку МЗС, МОЗ, Мінекономіки, Мінфін і Мін'юст конвенцію "погодили".
Списки імунітетів і привілеїв щодо органів ЄврАзЕС і принаймні частини її співробітників близькі до тих, що надаються дипломатичним працівникам. Вони звільняються від усіх податків, зборів і мит і зобов'язані оплачувати тільки конкретні види послуг (наприклад, комунальні). Приміщення органів співтовариства, а також його архіви і документи не підлягають обшуку, реквізиції або конфіскації. Посадові особи ЄврАзЕс і члени сімей, що проживають з ними, не підлягають кримінальній, цивільній та адміністративній відповідальності за всі дії, здійснені ними в ролі посадових осіб, тобто фактично мають дипломатичний статус відповідно до положень Віденської конвенції. Крім того, їхня заробітна плата не обкладається податком.
Одначе ці норми стосуються тільки тих осіб, які не є громадянами країни перебування, тобто, приміром, громадянин Росії, що працює в розташованому на російській території представництві ЄврАзЕс, має лише усічені привілеї і може користуватися ними тільки в тій мірі, в якій це допускає держава перебування.
Головна відмінність нового варіанта конвенції від варіант 2001 року полягає в тому, що постійні представництва країн ЄврАзЕс отримують права юридичної особи (стаття 24). Таким чином, постійне представництво має право укладати договори, купувати, орендувати і продавати рухоме і нерухоме майно, мати банківські рахунки в будь-якій валюті, переводити кошти в іноземну державу та отримувати звідти перекази, а також виступати в суді. Всі ці дії також не обкладаються податками та зборами.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас