Литвин не поведе свою партію на вибори - занадто дорого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин не поведе свою партію на вибори - занадто дорого

974
Лідер Народної партії, голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що партія не братиме участі в парламентських виборах у зв'язку з їх дорожнечею, а кандидати від неї будуть висуватися по мажоритарних округах.
"Вибори - це серйозне випробування для партії... Народна партія потребує реорганізації та оновлення", - сказав Литвин, виступаючи сьогодні на з'їзді партії.
При цьому він підкреслив, що для проведення такої партійної реорганізації потрібно "сповна використати виборчу кампанію", а після виборів реалізувати практичні заходи.
Спікер підкреслив, що буде вдячний своїм однопартійцям за пропозиції, що стосуються реорганізації партійної структури. "Що стосується нашої участі у виборах, шановні колеги, після тривалих дискусій, роздумів, ми дійшли до висновку, що нам потрібно висувати своїх кандидатів по мажоритарних округах. Розумію, і потрібно сказати відверто, що 5% - це складний бар'єр, я взагалі не сприймаю будь-який бар'єр", - сказав Литвин.
Спікер зазначив, що вважає доречним використання "санітарного бар'єру" 1%, оскільки, якщо кандидат в мажоритарному окрузі набере приблизно 60 тисяч голосів і буде мати депутатський мандат, то партія, що набрала на підтримку мільйон і більше голосів, не зможе бути представлена в парламенті. "Я вам хочу сказати, що ми захопилися роботою і серйозно упустили той момент, коли потрібно було займатися партією", - вважає Литвин.
"Друга проблема - це кошти. Починаючи з грошей, які потрібні для реєстрації (реєстрації кандидатів у депутати від партії у Центральній виборчій комісії - Ред.), а особливо для проведення інформаційної кампанії. Ви знаєте, що не бігборд - то місячна пенсія, що не ролик на телебаченні - то вся бюджетна сфера, місячна зарплата", - прокоментував Литвин вартість проведення передвиборчої агітації для партії. "Третій фактор - нам зараз, як ніколи, потрібно перевірити рівень нашої підтримки, реальний, саме в округах", - сказав спікер.
Литвин подякував своїм однопартійцям, які погодилися на висунення своїх кандидатур на мажоритарних округах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас