Facebook звинуватили у застосуванні ботів у рекламі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook звинуватили у застосуванні ботів у рекламі

502
Нью-йоркська компанія Limited Run провела дослідження, за підсумками якого з'ясувалося, що 80 відсотків кліків на її рекламні оголошення в Facebook були здійснені за допомогою фальшивих акаунтів. У пості на своїй сторінці в соціальній мережі Limited Run повідомила, що у зв'язку з цим планує видалити свій акаунт на Facebook через два тижні.
Limited Run запустила рекламну кампанію на Facebook, ефективність і вартість якої оцінювалася за кількістю кліків. За її підсумками власні лічильники Limited Run показали на 80 відсотків менше кліків, ніж було зафіксовано в статистиці Facebook. Тоді компанія розробила власну програму для аналізу даних і виявила, що ці 80 відсотків кліків належали фальшивим акаунтам. Представники Limited Run звернулися до служби підтримки Facebook з цього питання, але не отримали відповіді.
У своєму останньому пості представники Limited Run також висловили невдоволення тим фактом, що Facebook дозволив компанії змінити назву своєї сторінки у зв'язку з перейменуванням тільки в тому випадку, якщо Limited Run збільшить свій рекламний бюджет на Facebook як мінімум на 2000 доларів.
На завершення представники Limited Run назвали працівників Facebook "покидьками" і повідомили, що будуть продовжувати просування свого бренду в Twitter.
Представник Facebook вже прокоментував заяву Limited Run газеті The Los Angeles Times. Він заявив, що соціальна мережа почала розслідування у справі про ботів, і додав, що зміна імені сторінки в соцмережі здійснюється безкоштовно, і в Facebook ніколи не пропонували Limited Run зробити це за гроші.
Компанія Limited Run була утворена в 2012 році. Вона надає платформу для створення сайтів з функцією інтернет-магазину. Платформа призначена, в першу чергу, для музикантів і рекорд-лейблів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас