Плани британської влади заробити на Олімпіаді провалились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плани британської влади заробити на Олімпіаді провалились

Казна та Політика
975
За даними британської газети The Financial Times, Олімпіада, всупереч очікуванням, буквально перетворила Лондон на "місто-привид". Туристи, які влітку зазвичай стікаються в британську столицю, постаралися зі зрозумілих причин відкласти свій приїзд, дочекавшись закінчення Олімпіади.
На Олімпіаду, за даними видання, приїхали понад 100 тисяч іноземних гостей - більше, ніж на минулих Іграх. На перший погляд, це значне число, одначе у звичайному режимі Лондон відвідують близько 300 тисяч туристів - вони витрачають свої гроші на магазини, театри, готелі і музеї, приносячи дохід британській економіці.
Найбільше, за відомостями FT, від нестачі відвідувачів страждають театри. За словами керівника групи Nimax Theatres Нікі Бернс, для шести театрів, що входять в об'єднання, минулий тиждень був найгіршим за кількістю куплених квитків в цьому році. Як прогнозує Бернс, за літо продажі квитків в розташованих у Вест-Енді театрах групи знизяться на 30%.
Різке падіння інтересу відчули на собі і кращі музеї Лондона - фахівці також заявляють про зниження кількості куплених квитків на 30-35% за останні два тижні. Співробітники цих закладів намагаються зацікавити відвідувачів відсутністю черг, але у них поки це погано виходить.
Зазнають збитків і готелі, які у зв'язку з падінням попиту знизили ціни на час Олімпіади приблизно на 25%. Керуючий директор туристичної компанії Golden Tours Нік Палан заявив, що Олімпіада цього літа повністю знищила їх бізнес. "Раніше готелі підняли ціни, а найбільші туроператори фактично зупинили продажі ще в травні. Наш прибуток за цей час скоротився на 20%", - заявив Палан.
За даними журналістів, поки лише в одному районі прибутки власників різних розважальних закладів зростають, почасти відповідаючи очікуванням, - це схід столиці, де розташований Олімпійський парк.
Зазначимо, що побоювання щодо руйнівної збитковості для країни Олімпіади експерти висловлювали, коментуючи церемонію відкриття Ігор. За даними ЗМІ, на барвисте шоу було витрачено у півтора рази більше, ніж планувалося, - 42 мільйони доларів. Всього ж на організацію ігор пішло майже 15 мільярдів доларів, з'ясувала преса.
Критики журяться, що розмах витрат на Олімпіаду суперечить стану кризи, в якій знаходиться країна. Економічна доцільність таких витрат сумнівна, переконані аналітики і преса. Проте уряд поки не втрачає оптимізму. Організатори заявляють, що надалі олімпійські об'єкти будуть приносити прибути, їх можна буде використовувати для створення нових робочих місць, як житло, для розміщення в них навчальних та розважальних закладів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас