Оператор "Фукусіми" перейшов під контроль держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператор "Фукусіми" перейшов під контроль держави

Енергетика
175
Оператор аварійної японської АЕС "Фукусіма-1" Tokyo Electric Power (TEPCO) перейшов під контроль держави. Як повідомляє Bloomberg, уряд отримав контроль над енергетичною компанією в обмін на допомогу в обсязі трильйон ієн (12,8 мільярда доларів). Кошти виділив державний фонд допомоги з виплат компенсацій від аварій Японії.
Цей фонд став головним акціонером оператора аварійної АЕС. Фонд допомоги з виплат компенсацій від аварій був створений урядом Японії в 2011 році спеціально для підтримки TEPCO та інших компаній, а також жителів і регіонів, що постраждали від землетрусів у березні 2011 року.
Компанія попросила черговий пакет допомоги в кінці березня 2012 року. Повідомлялося, що гроші потрібні TEPCO для погашення збитків від виплати компенсацій жертвам аварії на АЕС. Крім того, ліквідація наслідків аварії також постійно збільшує витрати компанії. В операторі атомних станцій відзначали, що кредитори готові виділяти гроші TEPCO тільки після отримання державної допомоги.
У квітні компанія оголосила, що з неї добровільно звільнилися 460 співробітників. Головною причиною масових звільнень стали погрози на адресу їх сімей з боку людей, незадоволених діями TEPCO під час аварії на АЕС "Фукусіма-1". За тиждень до цього стало відомо, що TEPCO скорочує зарплату керівному складу на 25 відсотків, а всім іншим співробітникам - на 20 відсотків.
Аварія на АЕС "Фукусіма-1" сталася в березні 2011 року в результаті сильного землетрусу і цунамі. Вона стала найбільшою катастрофою подібного роду з часів Чорнобиля. Станцію було вирішено вивести з експлуатації. На боротьбу з наслідками аварії потрібні десятки мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас