Податок на прибуток для інвесторів можуть тимчасово скасувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на прибуток для інвесторів можуть тимчасово скасувати

Казна та Політика
728
Верховна Рада України схвалила в першому читанні урядовий законопроект N11028, який передбачає звільнення до 2018 року від обов'язкової сплати податку на прибуток суб'єктів господарювання, що реалізують інвестиційні проекти в пріоритетних галузях економіки. Про це повідомляє веб-сайт парламенту.
Згідно з документом, від обов'язкової сплати податку на прибуток будуть звільнені підприємства, що реалізують проекти, розмір інвестицій в які перевищує суму, еквівалентну 3 млн. євро для суб'єктів великого підприємництва, 1 млн. євро - для суб'єктів середнього підприємництва і 500 тис. євро - для суб'єктів малого підприємництва.
Крім того, кількість створених нових робочих місць повинна перевищувати: 150 - для суб'єктів великого підприємництва, 50 - для суб'єктів середнього підприємництва і 25 - для суб'єктів малого підприємництва.
Крім цього, середня заробітна плата працівників таких підприємств повинна не менш ніж у два з половиною рази перевищувати розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. Нагадаємо, що з 1 січня і до 31 березня поточного року в Україні мінімальна зарплата була встановлена на рівні 1073,00 грн. З 1 липня по 30 вересня поточного року мінімальна ЗП встановлена на рівні 1102,00 грн.
Ставку податку на прибуток підприємств для таких суб'єктів господарювання пропонується встановити на рівні 0% з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2017 включно і 8% з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2022 включно.
Одначе суми податку на прибуток, які повинні бути сплачені на загальних підставах, суб'єкт інвестдіяльності повинен зараховувати на спеціальний рахунок, відкритий ним в органі Державної казначейської служби, використовуючи їх винятково для придбання обладнання та потреб власного виробництва, пов'язаного з реалізацією інвестпроекту.
Законопроектом також передбачено, що суб'єкти інвестдіяльності, тимчасово, до 1 січня 2018 року, при ввезенні на митну територію України обладнання та комплектуючих до нього можуть за бажанням видавати митному органу податковий вексель на суму податкового зобов'язання з ПДВ з терміном погашення на 60 календарний день з дати його видачі за умови, що товари, які ввозяться, не є підакцизними, виготовлені не більше трьох років тому (з моменту держреєстрації інвестпроекту), не є уживаними, а також не виробляються і не мають аналогів в країні.
За словами авторів законопроекту, його метою є поліпшення умов для залучення інвестицій у пріоритетні галузі економіки України з метою збереження існуючих та створення нових робочих місць, впровадження новітніх технологій та розвитку інфраструктури.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас