Новини з Європи сприяють зростанню цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новини з Європи сприяють зростанню цін на нафту

Енергетика
561
Світові ціни на нафту збільшуються в понеділок на очікуваннях нових заходів підтримки європейської економіки від ЄЦБ, а також на тлі збереження нестабільності в близькосхідному регіоні, свідчать дані торгів.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.46 мск зросла на 0,51 долара, або на 0,57%, - до 90,64 долара за барель. Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,38 долара, або на 0,36%, - до 106,85 долара за барель.
У четвер пройдуть засідання Банку Англії та ЄЦБ, за підсумками яких, як припускають учасники ринку, можуть бути ухвалені рішення про додаткові заходи економічного стимулювання. Надії інвесторів підживлюються заявами європейських політиків, зокрема, Ангели Меркель і Франсуа Олланда, про рішучість зберегти євро.
"Ринок зростає на очікуваннях додстимулювання, а також на побоюваннях, пов'язаних з геополітичними факторами", - говорить гендиректор Barratts Bulletin Джонатан Барратт (Jonathan Barratt), цитований агентством Bloomberg.
Тим часом зростання цін на "чорне золото" обмежують статдані з Японії. Обсяги промислового виробництва в країні, за попередньою оцінкою, скоротилися в липні на 0,1% в місячному вирахуванні і на 2% в річному.
Аналітики очікували збільшення виробництва на 1,5%, в порівнянні з червнем, і скорочення лише на 0,1% в річному вирахуванні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас