S&P підтвердило довгостроковий рейтинг Великобританії на рівні ААА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило довгостроковий рейтинг Великобританії на рівні ААА

Казна та Політика
152
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's залишило довгостроковий рейтинг Великобританії на максимальному можливому рівні - ААА. Перспективи Об’єднаного Королівства аналітики S&P оцінюють як стабільні.
"Ми розраховуємо на те, що, незважаючи на недавні труднощі, в британській економіці в другій половині 2012 року наберуть сили відновні процеси. Крім того, очікуємо, що уряд продовжить нинішню фіскальну політику", - йдеться в прес-релізі агентства.
На думку експертів Standard & Poor's, ключовий позитивний фактор, що визначає перспективи британської економіки, - це статус фунта стерлінгів як резервної світової валюти.
Відомості про експертний висновок Standard & Poor's стали відомі 27 липня, в день відкриття XXX Літньої Олімпіади в Лондоні. Раніше опитані Reuters аналітики оцінювали ймовірність зниження кредитного рейтингу Великобританії на рівні 30%.
На початку 2012 року економіка Об’єднаного королівства увійшла в стан рецесії. Крім того, дані за другий квартал поточного року виявилися навіть гіршими, ніж очікувалося. На тенденцію до зниження показників зіграла ціла низка чинників - від тривалої кризи в єврозоні до додаткового вихідного дня в трудовому розкладі британців.
За версією агентства Fitch, показник британської економіки перебуває на рівні ААА, але тенденції в ній оцінюються як "негативні". Той же прогноз дає і Moody's.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас