Ймовірність виходу Греції з єврозони виросла до 90% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ймовірність виходу Греції з єврозони виросла до 90%

Казна та Політика
1533
Ймовірність виходу Греції з єврозони в наступні 12-18 місяців збільшилася з 50% до 90%, повідомили в четвер в американському банку Citi, зазначивши, що Афіни, ймовірно, залишать організацію в найближчі два-три квартали.
"Ми залишаємося песимістами щодо європейської кризи, - пишуть економісти Citi. - У наступні кілька років кінцем гри для єврозони, ймовірно, стане комбінація виходу Греції та реструктуризації значної суми суверенного і банківського боргу (Португалії, Ірландії і врешті-решт Італії, Іспанії та Кіпру) з обмеженим бюджетним розподілом відповідальності", передає Reuters.
Банк також очікує, що Італія та Іспанія отримають офіційну допомогу від Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду, крім допомоги банкам, про яку Мадрид вже попросив, повідомляє Взгляд.ру.
На думку експертів Citi, вихід Греції з єврозони разом з економічною слабкістю периферійних країн блоку викличе подальше зниження суверенних рейтингів країн блоку у наступні два-три квартали.
Банк пророкує скорочення рейтингу, щонайменше, на один щабель хоча б від одного з основних агентств для Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини, Греції, Ірландії, Італії, Нідерландів, Португалії та Іспанії.
За межами зони євро, на думку Citi, США і Японія втратять по одному щаблю рейтингу в наступні два-три роки. Крім того, Великобританія може втратити свій найвищий рейтинг "ААА" в той же період через економічну слабкість і бюджетні проблеми.
Раніше міністр економіки і нових технологій Німеччини Філіп Реслер заявив, що вихід Греції з єврозони вже не вселяє страху уряду ФРН.
Тим часом кожен другий громадянин Німеччини виступив за вихід Греції з єврозони. А британський уряд пригрозив закрити кордони для іммігрантів з Греції, якщо ця країна вийде з єврозони.
Нагадаємо, в середині липня стало відомо, що Афіни можуть не виплатити вчасно за облігаціями на 3,1 млрд. євро (погашення 20 серпня 2012 року), що знаходяться на руках Європейського центрального банку.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас