Банки погодились рік не просити грошей з позичальників Кримська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки погодились рік не просити грошей з позичальників Кримська

Кредит&Депозит
356
Російські банки введуть річний мораторій на обслуговування кредитів для жителів Кримська і продовжать кредитні договори на один рік. Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив віце-спікер Держдуми Андрій Воробйов після зустрічі з керівниками Асоціації російських банків і Асоціації регіональних банків.
Раніше повідомлялося, що на річному мораторії наполягала саме Держдума: 23 липня стало відомо, що парламент має намір звернутися до фінансових організацій з відповідним проханням.
При цьому ще раніше газета "Ведомости" опитала представників банків, які працюють в Кримську. Вони заявили виданню, що готові піти на поступки постраждалим від надзвичайної ситуації позичальникам. Деякі з них не відкидали, що повністю або частково спишуть заборгованість клієнтів.
За словами Воробйова, річний мораторій необхідно буде узгодити з Центробанком (щодо питання створення необхідних резервів) і Федеральною податковою службою (з питання авансових платежів на доходи), але це віце-спікер пообіцяв зробити сам. У банківських асоціаціях додали, що розглядають подію як форс-мажор.
Повінь на Кубані, що трапилася на початку липня, призвела до загибелі більш ніж 160 людей. Паводок затопив більше семи тисяч житлових будинків у Геленджику, Кримську та Новоросійську, найбільше від стихії постраждав Кримськ.
Постраждалі від повені жителі також повинні отримати компенсації з бюджетів різних рівнів на загальну суму 4 мільярди рублів. 25 липня повідомлялося, що ці виплати затримуються. Для тих, хто в результаті стихійного лиха втратив житло, повинні отримати до листопада нові будинки або квартири.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас