В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність за розкрадання газу за лічильниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність за розкрадання газу за лічильниками

Енергетика
1170
Розкрадання природного газу в майбутньому може спричинити за собою штраф або навіть обмеження свободи. Такий законопроект за №11012 19 липня вніс на розгляд Верховної Ради Кабінет Міністрів, передає УНІАН.
Уряд пропонує притягати до відповідальності не тільки за розкрадання електричної або теплової енергії, а й природного газу.
Для цього статтю 188-1 Кримінального кодексу пропонується викласти в новій редакції, яка передбачає, що розкрадання природного газу, електричної або теплової енергії шляхом їх самовільного використання без приладів обліку (якщо використання приладів обліку обов'язкове), або внаслідок умисного пошкодження приладів обліку або будь-яким іншим способом, якщо такими діями завдано значної шкоди - карається штрафом в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на термін до двох років, або обмеженням волі на термін до трьох років.
Нагадаємо, українська влада неодноразово відзначала, що країна змушена скорочувати споживання газу через високу ціну на імпортоване російське паливо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас