Падіння британського ВВП у ІІ кварталі стало максимальним за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння британського ВВП у ІІ кварталі стало максимальним за 3 роки

Казна та Політика
223
ВВП Великобританії впав у другому кварталі 2012 року на максимальні за більш ніж три останні роки 0,7%, в порівнянні з попередніми трьома місяцями, коли було зафіксовано його зниження на 0,3%, свідчать попередні дані Національного статистичного управління.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зниження ВВП на 0,2%.
Відносно квітня-червня 2011 року обсяг ВВП Великобританії скоротився на 0,8%, тоді як очікувалося, що показник втратить 0,3%.
Статуправління зазначає, що додаткові вихідні, пов'язані зі святкуванням 60-річчя правління королеви Єлизавети II, і рекордний за кількістю опадів, що випали, другий квартал створили "додаткову невизначеність" для ВВП країни. Сигнали поглиблення рецесії посилять тиск на британського прем'єра Девіда Кемерона, щоб той вжив додаткових заходів зі стимулювання зростання економіки на тлі розпочатих Банком Англії програм з підтримки кредитування в країні.
Обсяг будівництва в квітні-червні впав на 5,2%, в порівнянні з першим кварталом, промислового виробництва - на 1,3%, послуг - на 0,1%.
Великобританія традиційно першою публікує статдані про динаміку ВВП з країн, що входять в G7. Міністерство торгівлі США оприлюднить аналогічні показники в п'ятницю о 16:30 мск. Очікується, що темпи зростання ВВП США сповільнилися до 1,4% в квітні-червні з 1,9% за підсумками першого кварталу 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас