Британія активізує боротьбу з податковими ухильниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія активізує боротьбу з податковими ухильниками

Казна та Політика
430
Великобританія посилює боротьбу з громадянами, які використовують лазівки в законодавстві заради скорочення власної бази оподаткування. Як пише "РБК daily", Податкова служба і Мінфін країни, недорахувавшись в минулому році як мінімум 35 млрд фунтів податкових надходжень в держскарбницю, розробили пакет антикризових заходів. За словами представника Мінфіну Девіда Гока, вони будуть здебільшого спрямовані проти багатих британців, що використовують складні схеми із застосуванням офшорних рахунків для легального ухиляння від сплати податків.
Очікується, що місцева влада змусить консалтингові компанії розкривати імена фізичних осіб, які активно використовують подібні схеми. Більше того, податкові радники будуть змушені розповідати владі про всі існуючі варіанти ухиляння від податків, навіть якщо вони знаходяться в рамках правового поля. Відмова від такого роду співпраці обернеться для компанії штрафом на суму до 1 млн фунтів.
Як повідомлялося, напередодні Міністерство фінансів звернулося із закликом до британців припинити оплачувати різні послуги на місці і готівкою, щоб не роздувати тим самим тіньову економіку. При цьому влада планує ввести податкову амністію для бізнесменів, які приймають оплату в готівковій формі зі знижкою: уникнути покарання вони зуміють за рахунок виплати штрафу в розмірі 200 фунтів і комісії 10% від нелегально отриманого доходу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас