Росія обігнала ЄС за інфляцією в 2,5 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія обігнала ЄС за інфляцією в 2,5 рази

Казна та Політика
370
Інфляція в Росії за першу половину 2012 року склала 3,2 відсотка, а в Європейському союзі - 1,3 відсотка. Таким чином, як повідомляється в матеріалах Росстату, темпи зростання споживчих цін в Росії виявилися в 2,5 рази вищими, ніж в ЄС.
Серед окремих країн ЄС інфляція вище російської була зафіксована тільки в Угорщині (4,3 відсотка) та Мальті (6,8 відсотка). У Болгарії, Німеччині, Греції і Швеції темпи зростання споживчих цін склали менше відсотка.
У матеріалах Росстату міститься й інформація про інфляцію в державах, що не входять в ЄС. У США за півроку темпи зростання цін виявилися на рівні 1,7 відсотка, в Україні - 0,1 відсотка, в Швейцарії товари і послуги подешевшали на 0,1 відсотка.
Росстат порівняв дані за темпами зростання цін і за окремими категоріями товарів. Так, продукти харчування в Росії подорожчали в середньому на 4,8 відсотка, а в ЄС - на 2,3 відсотка. При цьому за деякими категоріями товарів, наприклад за овочами, темпи зростання цін в ЄС перевищували аналогічний показник в Росії.
Варто відзначити, що в другому півріччі інфляція в Росії буде істотно вищою, ніж у попередньому. Перш за все, це пов'язано з тим, що тарифи ЖКГ у 2012 році були підвищені не з 1 січня, а з 1 липня. В результаті за перші два тижні липня ціни виросли більш ніж на відсоток.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас