Німеччина радить Греції платити зарплати і пенсії у драхмах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина радить Греції платити зарплати і пенсії у драхмах

Казна та Політика
1590
Члени парламенту Німеччини радять грекам платити зарплати і пенсії в драхмах.
Греції варто було б почати платити зарплати своїм державним службовцям і пенсії населенню не в єдиній європейській валюті, а в драхмах. З подібною пропозицією виступили сьогодні члени парламенту Німеччини, передає "Росія-24".
За словами генерального секретаря Християнсько-соціального союзу Олександра Добріндта, іншого виходу з ситуації, що склалася у Греції, вже не залишилося. Таким чином, союзники Християнсько-демократичного союзу (ХДС) федерального канцлера Ангели Меркель вважають розвал зони євро практичним неминучим.
"У питанні Греції ми досягли кінця шляху. Більше надавати допомогу цій країні не потрібно. Держава, у якої немає бажання виконувати умови (надання допомоги) або яка не має можливості робити це, повинна спробувати щастя за межами євро", - заявив Добріндт.
За словами генсека Християнсько-соціального союзу, поступова інтеграція драхми стала б першим кроком на шляху від'єднання Греції. "Греції слід почати виплати бюджетникам, пенсіонерам та іншим групам населення в драхмах саме зараз. М'яке повернення до старої валюти буде кращим, порівняно з різким переходом. Таким чином, у Греції виникне паралельна валюта. Це може послужити стимулом до економічного зростання", - вважає Добріндт.
Тим часом Міжнародний валютний фонд може згорнути програму допомоги Греції. У тому випадку, якщо дані ринкові чутки підтвердяться, дефолт країни можливий вже у вересні. У МВФ не відкидають, що вже незабаром виплати фінансової допомоги Греції припиняться.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас