Симоненко: Митний союз може вирішити проблему з ціною на газ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко: Митний союз може вирішити проблему з ціною на газ для України

Енергетика
373
Лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що вступ до Митного союзу дасть Україні значні привілеї, зокрема, ліквідацію експортно-імпортних обмежень і зниження митних платежів.
"Це істотний плюс для наших виробників, які зможуть вільно реалізовувати свою продукцію на ринках усіх країн-членів Митного союзу", - сказав Симоненко під час робочої поїздки в місто Первомайськ Миколаївської області.
Лідер КПУ також підкреслив, що зниження митних платежів дозволить домогтися зниження вартості енергоносіїв для України.
"Це дійсно вигідно для нас, і, в перспективі, ми повинні говорити не тільки про єдиний економічний простір, але і про вступ в Євразійське економічне співтовариство, розширювати свої торгово-економічні відносини з Шанхайською організацією та країнами БРІКС. Тоді Україна не буде виступати в ролі "попелюшки" у відносинах з ЄС", - зазначив Симоненко.
Крім того, Петро Симоненко заявив, що якщо КПУ набере достатню кількість голосів на парламентських виборах, то втрачені внески Ощадбанку СРСР будуть повністю повернені громадянам України за три роки.
Він нагадав, що КПУ вже давно вимагає визнати внески Ощадбанку державним боргом. "Але подивіться на бюджет-2012. Я переконаний, що та ж ситуація буде і в наступному бюджеті - немає жодної згадки, жодного розрахунку, який стосувався б механізмів і джерел повернення втрачених внесків. Тобто, в бюджеті на це коштів не виділено. І передвиборна роздача чергової тисячі може істотно підвищити інфляцію, а значить вдарити по кишені простого трудівника", - сказав лідер КПУ.
Симоненко також додав, що перед тим як говорити про повернення внесків, потрібно чітко прописати механізми і джерела, звідки будуть ці кошти братися. "Ми маємо чітке бачення вирішення цієї проблеми. Відповідь на це питання ми дали в нашій антикризовій програмі і передвиборній платформі КПУ", - сказав лідер комуністів.
Раніше Симоненко, коментуючи можливість створення газотранспортного консорціуму Україна-Росія-ЄС, заявляв, що для України був би вигідним газотранспортний консорціум з Російською Федерацією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас