Азаров: МВФ і СБ ненавмисне занижують показники України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: МВФ і СБ ненавмисне занижують показники України

Казна та Політика
598
Представники МВФ, Світового банку та інших фінансових організацій, що моніторять ситуацію в Україні, мають можливість досить точно і реалістично прораховувати прогнози розвитку економіки, написав у себе на сторінці в Facebook прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Уряд до них уважно прислухається. Іноді ці прогнози збігаються з нашими. Іноді відрізняються. Але це зовсім не означає, що вони щось роблять навмисно або з якоюсь метою", - переконаний він.
"Найголовніше завдання - зробити прогноз реалістичним, тому що від цього прогнозу залежить планування видатків бюджету, проведення грошово-кредитної політики Нацбанку і ціла низка інших найважливіших напрямів політики держави", - зазначив прем'єр.
Першим фактором, що визначає зниження прогнозних показників, він назвав економічну рецесію в Євросоюзі, другим - банківську кризу, "а значить і відсутність вільних фінансових ресурсів для інвестування в нашу економіку.
Третій - боргова криза, а це означає великі труднощі в доступі до ринку капіталу для фінансування дефіциту бюджету, уповільнення темпів економічного розвитку таких великих країн, як Китай, наприклад, які є партнерами України, зниження прогнозу щодо врожаю ранніх зернових тощо", - розповів прем'єр. Разом з тим зазначив, що насправді таких чинників набагато більше. "Є внутрішні чинники, є зовнішні фактори.
І є, нарешті, заходи уряду з мінімізації впливу негативних факторів на економіку України", - написав прем'єр. Азаров також додав, що" коли це зводиться до єдиного цілого, а конкретні цифри визначають прогнози зростання економіки, ось тут може виникнути дискусія. Тут можуть бути різночитання. Але ще раз підкреслюю, що ніякого умислу в оцінках я за свій досвід співпраці з МВФ і зі Світовим банком не зустрічав. Ще раз підкреслюю: ми з довірою і повагою ставимося до цих прогнозів".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас