Голова ЄЦБ: Єврозона не розпадеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ: Єврозона не розпадеться

Казна та Політика
513
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі відкинув можливість розпаду єврозони. Таку думку він висловив в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Reuters.
"Ні, це неможливо (розпад зони євро). Ми спостерігаємо, що аналітики придумують кінець єврозони. Вони не враховують політичний капітал, які лідери Європейського союзу вклали в цей союз, і підтримку європейців. Створення єврозони не можна повернути назад", - сказав Драгі.
Він додав, що фінансова, бюджетна та політична інтеграція ЄС буде продовжуватися.
Крім того, в інтерв'ю Драгі підкреслив, що ЄЦБ виділить монетарну політику і наглядові функції в різні напрямки своєї діяльності, щоб уникнути конфлікту інтересів. Серед ймовірних сценаріїв присутнє також створення нової незалежної структури для банківського нагляду.
Голова ЄЦБ відзначив, що рецесія всієї єврозони є малоймовірною, а економічна ситуація буде поступово поліпшуватися до кінця 2012 року - початку 2013 року.
Відзначимо, раніше Драгі заявив про готовність Європейського центрального банку надати підтримку банківській системі зони євро за необхідності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас