0 800 307 555
0 800 307 555

На їжу українці витрачають більше половини своєї зарплати

2137
Звичайний українець із середньою зарплатою не може собі дозволити багато продуктів. У Держкомстаті підрахували - в 2011 середньостатистичний українець витратив на харчування більше половини своїх доходів.
А те, що люди купують і готують - далеко від здорової їжі. Народ налягає здебільшого на яйця, молоко і молочні продукти, овочі, картоплю, хліб. А от фрукти та м'ясо їдять набагато рідше. Найчастіше українці економлять на рибі. І не тому, що не хочеться. Не всім по кишені, передають Подробности.
"Вранці макарони, в обід пюре, увечері вареники з картоплею. Ось приблизно раціон, який собі може дозволити звичайна українська сім'я, стверджують дієтологи. Швидко і дешево. Але користі від такої їжі - ніякої", - кажуть дієтологи.
"Сніданок типовий - кава, бутерброд з сиром або ковбасою, і коштує це 8 гривень. Харчування правильне, що складається з сиру, яєць, салату з овочів або фруктів - коштує це 18 гривень. Так, це дорожче. Але ви забезпечили організм енергією. Тут ви не отримуєте нічого, крім проблем зі здоров'ям і витрат на лікування", - розповідає лікар-нутриціолог Інеса Піскунова і зазначає, що українці витрачають на продукти більше 70% своїх доходів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас