У сирійських банках закінчуються готівкові кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У сирійських банках закінчуються готівкові кошти

Валюта
737
Багато банків зіткнулися з проблемою браку готівкових коштів в Сирії, повідомила в п'ятницю журналістам представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців Мелісса Флемінг.
"Ми отримали повідомлення про те, що в сирійських банках закінчилися кошти. Я тільки що отримала доповідь, в якій повідомляється, що державні і приватні банки залишилися без коштів. Мені невідомо, чи стосується це всіх банків, чи ні", - заявила вона.
Банківська криза позначиться як на громадянах Сирії, так і на біженцях. Брак готівки вже привів до того, що плата за житло в країні досягла 100 доларів за ніч.
Газета "Халідж таймс", що видається в ОАЕ, раніше повідомила, що центральний банк Сирії пустив в оборот партію готівки, надрукованої у Росії, щоб впоратися з дефіцитом бюджету.
Дефіцит частково викликаний міжнародними санкціями, а також збільшенням витрат у зв'язку з заворушеннями, що відбуваються в країні.
Раніше сирійські купюри друкувалися в Австрії, проте зважаючи на санкцій Євросоюзу, введені проти Дамаска, австрійський Центробанк припинив подібну практику. У результаті Сирія звернулася за допомогою до Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас