Екс-міністр: Криза в Україні розгорається все сильніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр: Криза в Україні розгорається все сильніше

Енергетика
2184
У вітчизняній економіці все сильніше розгоряється рецесія, про що свідчать підсумки роботи промисловості за останні три місяці. Про це написав екс-міністр економіки України Богдан Данилишин на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
"Підсумки роботи промисловості за останні 3 місяці свідчать про посилення явно рецесійних ознак. Якщо аналізувати навіть офіційні показники нашої служби статистики, якій і так дуже мало довіри, то за червень 2012 року індекс промислової продукції за основними видами діяльності, в порівнянні з травнем поточного року, зменшився на 2,5%", - підкреслив експерт.
За даними Держкомстату, спад виробництва в червні 2012 року проти червня 2011 р. зафіксований в більшості галузей. Найбільше зниження обсягів промвиробництва зафіксовано у виробництві коксу, продуктів нафтопереробки - на 33,8%, а також у легкій промисловості - на 10,9%.
"Крім того, сума невиплаченої зарплати станом на 1 червня 2012 р. складе майже 1 млрд грн, в тому числі половину на економічно активних підприємствах. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі становить 5,7 млрд дол. Вже третій квартал поспіль зростає рівень безробіття населення (за методологією МОП). Якщо в третьому кварталі 2011 року він становив 7,5%, в четвертому - 8,9%, то в першому кварталі 2012 року - 9,1%", - повідомив екс-міністр.
На думку Данилишина, в ситуації, що складається, потрібно терміново активізувати переговори з МВФ на будь-яких умовах. В крайньому випадку - мати стабілізаційний кредит Китаю на умовах МВФ. Нагадаємо, за словами Микола Азаров, зростання ВВП України у першому півріччі 2012 року склало 2,5%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас