Ахметов буде продавати електроенергію в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов буде продавати електроенергію в Росію

Енергетика
795
Найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДПЕК" підписав рамкову угоду з "Інтер РАО ЄЕС" про постачання електроенергії до Росії, повідомив холдинг на сайті Лондонської фондової біржі.
Підписаний договір передбачає початок транскордонних постачань електроенергії на адресу "Інтер РАО ЄЕС". Постачання будуть здійснюватися міждержавними лініями електропередач між ОЕС України і ЄЕС Росії з оптимальним технічним завантаженням електростанцій в обох країнах. "Це принципово новий якісний рівень співпраці між нашими компаніями. ДПЕК розпочав нову еру в розвитку електроенергетики України: вперше за довгі роки наша країна поставляє електроенергію всім сусіднім державам, з якими існує така технічна можливість", - цитує прес-служба компанії слова комерційного директора ДПЕК Андрія Фаворова.
За його словами, початок комерційних поставок до Росії і в цілому збільшення обсягів експорту української електроенергії посприяє розвитку української генерації та вугільної промисловості.
Як повідомлялося, Україна в 2011 році збільшила експорт електроенергії на 52,5%, в порівнянні з 2010 роком - до 6,433 мільярда кіловат-годин. У першому півріччі 2012 року Україна збільшила експорт електроенергії на 74,5%, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 4 мільярдів 314,1 мільйона кіловат-годин.
Основним експортером української електроенергії з 2011 року є приватний енергохолдинг ДПЕК, компанії якого ("Східенерго" і "ДПЕК Пауер Трейд") в минулому році експортували 5,092 мільярда кіловат-годин. Експортні поставки української електроенергії до Білорусі в минулому році також здійснювало держпідприємство "Укрінтеренерго", яке поставило за кордон 1,341 мільярда кіловат-годин.
ДПЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "СКМ" (Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
"Інтер РАО ЄЕС" - диверсифікований енергетичний холдинг, присутній в різних сегментах електроенергетичної галузі в Росії та за кордоном.
Компанія займає лідируючі позиції в Росії в галузі експорту-імпорту електроенергії, активно нарощує присутність в сегментах генерації і збуту, а також розвиває нові напрямки бізнесу. Встановлена потужність електростанцій, що входять до складу "Інтер РАО ЄЕС" і перебувають під її управлінням, становить близько 28 тисяч мегават.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас