Аналітики знижують прогнози щодо прибутку європейських компаній рекордними темпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики знижують прогнози щодо прибутку європейських компаній рекордними темпами

Казна та Політика
376
Аналітики знижують прогнози щодо прибутку європейських компаній максимальними темпами з 2009 р. Шанс на те, що вони зуміють завершити цей рік в плюсі, як і раніше, залишається, але підсумкові фінансові показники багато в чому залежать від стану економіки ЄС.
Загальний прибуток компаній з індексу європейських "блакитних фішок" Euro Stoxx 50 складе цього року 240 євро на акцію, свідчать прогнози аналітиків, проаналізовані Bloomberg. Це на 6,8% більше від аналогічного показника за 2011 р. Проте на початку року вони розраховували, що прибуток зросте на 19%. В результаті погіршення очікувань стало найсильнішим з 2009 р., коли за порівнянний час прогнози щодо прибутку були урізані на 42 відсоткові пункти, відзначає агентство.
Одночасно самі європейські компанії, серед яких Danone, Burberry, Cie. De Saint-Gobain і SKF, скорочують власні прогнози щодо фінансових показників на тлі рецесії в багатьох країнах Європи і загального уповільнення світової економіки.
Проте поки побоювання песимістів не знайшли достатніх підстав. Вчора виробник устаткування для випуску мікрочипів ASML банк Nordea і виробник добрив Yara International надали свої звіти за ІІ квартал. Причому показники всіх трьох компаній перевершили консенсус-прогнози аналітиків у середньому на 14%.
Незважаючи на це, стратеги Macquarie і Morgan Stanley, які у своїх прогнозах відштовхуються від загального стану економіки, а не даних окремих компаній, пророкують європейським корпораціям скорочення прибутку на 10 і 8% відповідно.
Відзначимо, раніше аналітики прогнозували перше за три роки зниження фінансових показників компаній США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас