Росіяни у Білорусі збудують атомну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни у Білорусі збудують атомну електростанцію

Енергетика
179
Росія і Білорусь підписали генеральний контракт на спорудження Білоруської АЕС, повідомили на церемонії підписання, яка відбулася в присутності прем'єр-міністрів двох країн.
На спорудження двоблочної атомної станції за російським проектом потужністю до 2400 МВт Росія виділяє кредит у розмірі $10 млрд. Будівельно-монтажні роботи по першому блоку передбачається завершити в 2017 році, введення в експлуатацію планується також в 2017 році.
По другому блоку терміни - 2019 і 2020 роки, відповідно. Також було підписано угоду між Експортним страховим агентством Росії (Ексар) і білоруським держпідприємством експортно-імпортного страхування "Білексім-гарант".
Як повідомлялося, Білорусь і РФ в березні 2011 року в Мінську підписали міжурядову угоду про співпрацю при будівництві АЕС. Угода передбачає, що будівництво Білоруської АЕС буде здійснюватися під ключ російською стороною. Генеральним підрядником виступить ЗАТ "Атомбудекспорт", замовником - ДУ "Дирекція будівництва атомної електростанції".
У жовтні минулого року Білорусь і Росія підписали контрактну угоду про будівництво АЕС, а в листопаді - міжурядову угоду про виділення Білорусі російського держкредиту в обсязі до $10 млрд. Підписання генконтракту неодноразово відкладалося через розбіжності щодо деяких статей, одначе, як пізніше заявляла білоруська сторона, всі питання були зняті сторонами на початку липня. Перша АЕС в Білорусі буде розташовуватися в Островецькому районі Гродненської області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас