Ірак почав видобуток на гігантському нафтовому родовищі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак почав видобуток на гігантському нафтовому родовищі

Енергетика
529
Консорціум китайської нафтової компанії PetroChina (дочірня структура China National Petroleum Corp., CNPC), малайзійської Petronas і французької Total почав видобуток нафти на гігантському родовищі "Халфайя" (Halfaya), розташованому на півдні Іраку. Про це повідомляє Dow Jones з посиланням на віце-прем'єра країни Хусейна аль-Шахрістані (Hussein al-Shahristani). Він зазначив, що хоча консорціум почав качати нафту ще в червні, офіційне відкриття родовища відбулося 18 липня, передає Agence France-Presse.
За словами аль-Шахрістані, початковий добовий видобуток на ділянці становить 100 тисяч барелів. Протягом найближчих п'яти років рівень видобутку на ділянці планується збільшити до 535 тисяч барелів на добу.
Загальні запаси нафти на "Халфайя" оцінюються в 16 мільярдів барелів, зазначає Dow Jones. Доведені запаси становлять 4,1 мільярда барелів. Родовище було відкрито в 1979 році.
Консорціум PetroChina, Petronas і Total виграв право на розробку "Халфайя" в кінці 2009 року. Серед інших претендентів на актив, зокрема, був консорціум норвезької Statoil і російського "Лукойлу.
У консорціумі PetroChina, Petronas і Total основна частка 37,5 відсотка належить китайській стороні. Іракська держкомпанія South Oil Company володіє 25 відсотками в проекті, а Petronas і Total - пакетами по 18,75 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас