Нафта дешевшає на побоюваннях за економіки Китаю та Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях за економіки Китаю та Європи

Енергетика
499
Світові ціни на нафту в середу знижуються після того, як в Китаї з'явилися нові ознаки погіршення економічної ситуації, а експерти знизили свої прогнози щодо прибутку європейських компаній, свідчать дані бірж.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 08.28 мск знизилася на 0,48 долара, або на 0,54%, - до 88,74 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,69 долара, або на 0,66%, - до 103,31 долара за барель.
Тиск на настрої інвесторів в середу чинять заяви прем'єра Держради КНР Вень Цзябао про те, що ситуація на ринку праці країни ускладнюється. Ці заяви посилили побоювання щодо продовження уповільнення темпів зростання другої за розміром світової економіки.
Крім того, експерти знизили прогноз щодо зростання прибутку компаній, що входять в розрахунок загальноєвропейського фондового індексу Euro Stoxx 50. Так, аналітики очікують, що прибуток цих компаній в поточному році виросте в середньому на 6,8%, а не на 19%, як очікувалося ще на початку поточного року.
"Для ринку нафти немає стимулів до зростання, оскільки ситуація в економіках Європи, Китаю і США складна", - сказав менеджер Newedge Group в Токіо Кен Хасегава (Ken Hasegawa) агентству Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас