Кава з автокав'ярень може сильно подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кава з автокав'ярень може сильно подорожчати

1466
У КМДА київські автокав'ярні за правовим статусом прирівняли до кіосків, пишуть "Комментарии".
Київська міськдержадміністрація та депутати Київради розробили порядок розміщення тимчасових споруд торговельного призначення в столиці.
Крім іншого, проект постанови прирівнює "засоби пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі" (автокав'ярні, автомагазини, авторозвозки, автоцистерни, лавки-автопричепи, візки, лотки, столики тощо) до тимчасових споруд, під якими маються на увазі звичайні кіоски.
У разі схвалення проекту міськрадою, власники "кав'ярень на колесах" для легальної роботи в столиці будуть зобов'язані отримати у міському дозвільному центрі так званий паспорт прив'язки. Паспорт прив'язки, згідно з проектом, видається безкоштовно. Одначе для його оформлення замовнику доведеться власними силами оформити та надати п'ять документів, деякі з яких треба буде отримувати в Головархітектурі і у балансоутримувача інженерних мереж, розташованих в місці, де власник кав'ярні має намір торгувати. Через це вартість напою з автокав'ярні може зрости.
Нагадаємо, взимку Держгірпромнагляд оприлюднив інформацію про те, що не видав жодного дозволу на експлуатацію автокав'ярень. При цьому самі "кав'ярні на колесах", підкреслювалося в повідомленні, потенційно небезпечні для перехожих через наявність балона зі скрапленим газом.
"Власники мобільних станцій еспресо, що використовують імпортне обладнання, відповідно до чинного українського законодавства, повинні мати на нього висновки експертизи та дозвіл Держгірпромнагляду на експлуатацію установки з пропан-бутаном, а персонал - пройти навчання з охорони праці", - заявили в наглядовому органі. Тоді ж територіальні органи відомства почали перевірки автокав'ярень на наявність всіх необхідних дозвільних документів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас