Тігіпко: Новий закон викорінить вікову дискримінацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Новий закон викорінить вікову дискримінацію в Україні

1399
Новий закон про зайнятість допоможе усунути дискримінацію безробітних за віковою ознакою при працевлаштуванні. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
"Ми знаємо про те, що обмеження кандидатів за віковою ознакою з боку роботодавців існує. Зокрема, це стосується молодих людей без досвіду роботи і людей старших. В законі про зайнятість ми запропонували звільнення від єдиного соціального внеску на рік за створення робочого місця для молоді та людей старших 50 років. Роботодавцю буде вигідно працевлаштовувати таких людей. А це для нього головний аргумент", - сказав Тігіпко, якого цитує прес-служба Партії регіонів.
Віце-прем'єр повідомив, що в законі передбачені можливості для поліпшення професійних навичок молоді та працівників старшого віку. Зокрема, молоді люди матимуть можливість проходити стажування з занесенням інформації про це в трудову книжку, а люди старші 45 років отримають ваучер на навчання новій професії.
"Свого часу я брав на роботу багатьох людей, і можу сказати, що молодь цікава своїм запалом і нестандартним мисленням, а люди у віці цінні тим, що вони мають досвід", - додав віце-прем'єр.
Тігіпко також повідомив, що згідно з новим законом про зайнятість, в оголошеннях про вакансії заборонено вказувати вік претендента на посаду.
"Конкурувати буде досвід, а не колір очей і вік", - запевнив віце-прем'єр.
Нагадаємо, за експертними даними, з віковою дискримінацією при прийомі на роботу стикається близько 50% українців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас