У Росії вимагають вимкнути домени livejournal.com і youtube.com — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії вимагають вимкнути домени livejournal.com і youtube.com

2209
Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та охорони культурної спадщини зажадала від Livejournal і YouTube припинити використання персональних даних росіян або зовсім вимкнути відповідні імена.
За підтримкою в цьому питанні відомство вже звернулося до Міністерства закордонних справ Російської Федерації, пише CNеws.
Роскомнагляд повідомив про направлення повідомлень п'яти американським компаніям і одному реєстратору доменних імен з Багамських островів про незаконне поширення на належних їм доменах персональних даних росіян. У числі цих компаній - YouTube і Livejournal.
Роскомнагляд вимагає від цих компаній припинити делегування відповідних доменних імен або видалити інформацію, що порушує російське законодавство. Які саме зі сторінок на даних ресурсах порушують персональні дані, не повідомляється. У компанії SUP Media, що володіє сервісом Livejournal, повідомили, що не в курсі даної вимоги. Аналогічні листи отримали американські реєстратори Domains By Proxy та Names.com. Names.com, що зокрема, обслуговує домен huzhe.net, на якому розміщена "книга скарг", що дозволяє розмістити скаргу на будь-яку особу або організацію.
Повідомлення були направлені в період з початку липня, відповідей на них поки не надходило. Всього з початку року Роскомнагляд направив за кордон 42 вимоги про припинення поширення відомостей, що порушують російський закон "Про захист персональних даних".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас