Могильов хоче розширити повноваження Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Могильов хоче розширити повноваження Криму

1300
За словами Могильова, відродження і розширення повноважень Криму дозволить ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.
У Криму планують створити робочу групу з розробки пропозицій та змін до Конституції України щодо повноважень автономної республіки, повідомили в прес-службі кримського уряду.
"У найближчій перспективі необхідно створити робочу групу, яка проаналізувала б чинне законодавство і могла б подавати пропозиції до Конституції України в частині повноважень Криму. Наше завдання – винести на розгляд Конституційної асамблеї те, якими ми бачимо взаємини Криму з центральними органами влади, і зробити систему управління більш логічною і зрозумілою", – заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.
За його словами, відродження і розширення повноважень Криму дозволить ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.
"Крим має потужний потенціал, просто неприпустимо залишатися дотаційним регіоном. Для його реалізації нам необхідні не декларативні, а реальні повноваження", – заявив Могильов.
Планується, що до складу робочої групи увійдуть представники парламенту та уряду Криму, члени Національної академії правових наук України, юристи та експерти.
Президент Національної академії правових наук України Василь Тацій зазначив, що в складі Конституційної асамблеї майже 40% складають фахівці академії, які могли б сприяти розгляду пропозицій, поданих Кримом.
"Важливо, щоб наші позиції були узгоджені і відповідали як загальнодержавним інтересам, так і інтересам Криму", – сказав Тацій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас