Названі міста з найдорожчою орендою магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі міста з найдорожчою орендою магазинів

1063
Лідером за вартістю оренди торговельних площ залишається Гонконг.
Гонконг залишається світовим лідером за вартістю оренди торговельних площ, що пов'язано з великим потоком туристів і зростаючими доходами населення. Це, в свою чергу, стимулює попит на торгові площі серед міжнародних fashion-рітейлерів і рітейлерів сегмента люкс. Про це йдеться в дослідженні світового ринку торговельної нерухомості міжнародної консалтингової компанії CBRE, текст якого має ЛІГАБізнесІнформ.
Орендні ставки на торговельні приміщення в Гонконгу становлять $3466/кв.м/місяць, за ним йде Нью-Йорк з вартістю оренди торгових площ на рівні $2220/кв.м/місяць. В обох містах за перший квартал 2012 року відзначено значне зростання орендних ставок.
У п'ятірці лідерів, як і раніше, залишаються Сідней ($997/кв.м/місяць), посівши третє місце в рейтингу, Токіо на четвертому ($919/кв.м/місяць), і Лондон замикає п'ятірку лідерів, де в результаті високого попиту на торговельні площі з найкращим місцем розташування в районі West End, річна орендна ставка виросла на 5,6% ($858/кв.м/місяць).
В цілому на світовому ринку вартість оренди торгових приміщень у першому кварталі 2012 року залишилася без істотних змін, піднявшись всього на 0,8%, через стриманий споживчий попит та обережність рітейлерів на тлі побоювань боргової кризи Єврозони і слабкого економічного зростання. Але, незважаючи на подібні тенденції, попит на найякісніші торговельні площі в багатьох великих містах світу все ж залишається високим, а вакантність мінімальна на більшості ринків.
Марина Крестініна, директор департаменту стратегічного консалтингу та аналітики CBRE, коментуючи ситуацію на ринку торгової нерухомості України зазначила, що через невизначеність вектора економічного розвитку, плани експансії на 2012 рік більшості рітейлерів досить стримані, і до вибору об'єктів вони в даний момент ставляться дуже перебірливо.
"Що стосується прайм сегмента - вакантність близька до нуля, тому що інтерес орендарів здебільшого спрямований на найякісніші об'єкти, але за відсутності амбітних планів розширення мереж, підстав для зростання орендних ставок у сегменті в найближчій перспективі немає", - сказала експерт.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас