Повноваження з управління дорогами розділять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повноваження з управління дорогами розділять

311
Міністерство інфраструктури пропонує розмежувати повноваження центральних і місцевих органів виконавчої влади та їх відповідальність за транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг державного та місцевого значення. Про це йдеться в двох проектах законів, представлених до публічного обговорення на сайті міністерства.
Зокрема, планується розмежувати повноваження між "Укравтодором", центральним органом виконавчої влади, відповідальним за сферу дорожнього господарства та управління автодорогами загального користування державного значення, центральним органом виконавчої влади з реалізації держполітики безпеки на наземному транспорті (Держінспекція України з безпеки на наземному транспорті ), Радою міністрів АР Крим, адміністраціями областей, а також Севастополя.
Таким чином планується оптимізувати регулювання і державне управління дорожнім господарством, посилити контроль за ефективним використанням коштів держбюджету і технічним станом автодоріг, зменшити кількість ДТП.
Нагадаємо, зараз автодороги як місцевого, так і державного значення перебувають в управлінні "Укравтодору", хоча у світовому досвіді більш поширена практика, за якої регіональні дороги управляються місцевими адміністраціями. В кінці 2011 року Верховна Рада ввела нову класифікацію автомобільних доріг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас