Хорошковський: Україні необхідно співпрацювати з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Україні необхідно співпрацювати з МВФ

Казна та Політика
303
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський вважає, що Україні необхідна співпраця з Міжнародним валютним фондом для підтвердження реальності економічних показників Кабінету міністрів. Про це він сказав в ефірі Національного радіо.
"Нам треба відновлювати роботу з Міжнародним валютним фондом... Ми повинні дати позитивний сигнал для ринку. Що означатиме нашу співпрацю з МВФ? Що дійсно ті показники, які на сьогоднішній день демонструє уряд, є справжніми і динамічно розвиваються", - зазначив Хорошковський.
Він повідомив, що зовнішні ринки фактично заморожені і для обслуговування боргів Україні необхідно залучати додаткові ресурси. "В України є високі боргові зобов'язання, які ми повинні виплачувати в цьому і наступних роках. До цих пір нам вдавалося погашати ці борги", - підкреслив перший віце-прем'єр.
Він зазначив, що більша частина боргів була погашена в цьому році і це, на його думку, свідчить про досить здоровий стан економіки. За словами Хорошковського, загальна сума заборгованості не досягає критичного рівня. Перший віце-прем'єр також висловив упевненість, що Україна зможе узгодити з МВФ питання тарифів для продовження співпраці з фондом.
Він зазначив, що однією з ключових проблем умов МВФ є питання дефіциту бюджету, який залежить від ціни на російський газ. "Ми витримуємо середньорічні макропоказники, в тому числі і щодо дефіциту бюджету.
Одначе, що стосується кінця року, ситуація буде більш напруженою... Будемо намагатися не вийти за межі запланованого бюджету", - додав Хорошковський.
За його словами, зараз важко прогнозувати цей показник на кінець року, оскільки остаточно не узгоджені обсяги закупівлі російського газу. Як повідомлялося, Україна сподівається на продовження програми співпраці з МВФ. Фонд наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це однією з ключових умов продовження співпраці.
У жовтні 2011 року МВФ зажадав, щоб Україна підвищила ціну на газ для населення на 32% і на 56% - для підприємств комунальної теплоенергетики. Дану вимогу фонд називав однією з основних, виконання яких необхідне для перегляду програми stand by і виділення чергового траншу кредиту в розмірі 1,5 мільярда доларів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас