В Єврокомісії вважають несвоєчасною рейтингову оцінку Moody's для Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єврокомісії вважають несвоєчасною рейтингову оцінку Moody's для Італії

Казна та Політика
235
Офіційний представник Європейської комісії Саймон О'Коннор, дотримуючись традиції виконавчого органу ЄС, відмовився коментувати оголошення агентства Moody's про зниження рейтингу Італії на дві позиції з A3 до Baa2.
"По справедливості, можна задатися питанням про своєчасність винесення даної оцінки. І це не перший раз, коли виникає таке питання", - сказав С.О'Коннор на брифінгу в Брюсселі в п'ятницю.
На наполегливі прохання журналістів дати пояснення з цього приводу, він зазначив, що "у спеціальній пресі говорять про продаж сьогодні важливих акцій, і це могло б навести на слід".
"Ми вважаємо, що політичні кроки, зроблені Італією для забезпечення здорових державних фінансів і для урахування в довгостроковій перспективі слабких структурних місць, були рішучими і масштабними", - виклав С.О'Коннор точку зору Єврокомісії.
За його словами, бюджетна консолідація в Італії здійснюється цілеспрямовано, в 2013 році очікують результатів цієї роботи. Знижується державний борг.
"Включення підтримки врівноваженого бюджету в італійську конституцію робить Італію піонером реалізації бюджетного пакту", - підкреслив представник Єврокомісії.
Він також повідомив, що в Брюсселі вітають роботу італійської влади зі скорочення державних витрат.
У структурному плані були вжиті ефективні заходи з посилення конкуренції на ринку товарів і послуг. Відзначено поліпшення підприємницького клімату та оптимізація використання структурних фондів ЄС.
"Ми особливо вітаємо нещодавнє схвалення італійським парламентом реформи ринку праці, яка, на нашу думку, повинна поліпшити динамізм цього ринку і скоротити його розчленованість", - сказав С.О'Коннор.
На думку Європейської комісії, зусилля зі здійснення реформ в Італії в останні роки значні. "Не буде перебільшенням сказати, що відбувається безпрецедентне реформування. Зараз важливо реалізувати все, що було намічено, і зосередити головну увагу на графіку реформ з такою ж рішучістю на найближчі місяці і надалі", - відзначив офіційний представник Єврокомісії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас