Іспанські банки позичили за місяць в ЄЦБ рекордну суму з моменту введення євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанські банки позичили за місяць в ЄЦБ рекордну суму з моменту введення євро

Казна та Політика
311
Іспанські банки позичили у Європейського центробанку (ЄЦБ) рекордну суму в розмірі 365 млрд євро в червні 2012 р. проти 324,6 млрд євро місяцем раніше. Такі дані наводить Банк Іспанії, передає Reuters.
Подібний інтерес до кредитування ЄЦБ, який досяг рекордного рівня з моменту введення єдиної європейської валюти в 1999 р., свідчить про те, що іспанські банки залишаються майже повністю відрізаними від ринку міжбанківського кредитування, оскільки банки намагаються уникати кредитувати один одного на тлі посилення європейського бюджетно-боргової кризи.
25 червня 2012 року Іспанія офіційно попросила у ЄС фінансову допомогу на рекапіталізацію банківської системи в розмірі до 100 млрд євро. Раніше, 21 червня ц.р., були опубліковані перші підсумки аудиту іспанського банківського сектора, проведеного компаніями Rolan Berger та Oliver Wyman. За їхніми даними, для відновлення банківської системи Іспанії може знадобитися від 51 до 62 млрд євро, при цьому трьом найбільшим іспанським банкам - Banco Santander, BBVA і Caixabank - не знадобиться вливання додаткового капіталу навіть у найгіршому сценарії. Аналогічні висновки щодо Banco Santander відзначають в своїй доповіді експерти Moody's.
Кошти на рекапіталізацію банків виділяються на умовах дотримання Іспанією бюджетної дисципліни та проведення програми фіскальної консолідації. Перший транш фінансової допомоги для рекапіталізації банків розміром 30 млрд євро Іспанія отримає до кінця липня 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас