Туристам збираються обмежити доступ до Стоунхенджу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристам збираються обмежити доступ до Стоунхенджу

376
Як повідомляється, обмеження будуть вжиті в рамках проекту поліпшення туристичної інфраструктури навколо пам'ятника, реалізація якого займе два роки та обійдеться в 27 млн. фунтів стерлінгів, пише Lenta.ru з посиланням на британські ЗМІ.
Територію навколо Стоунхенджу планується розчистити, прибравши паркування, численні магазини і загородження, які псують вигляд на пам'ятник і заважають відвідувачам, і замінивши їх газонами. Крім того, закриють жваву трасу A344, яка зараз перебуває майже впритул до пам'ятника. Її місце також засіють травою, в результаті чого до Стоунхенджу можна буде дійти пішки залишками древніх доріг, що включають Авеню - систему ровів і валів, що веде до річки Ейвон.
На відстані декількох кілометрів від Стоунхенджу буде збудований великий туристичний центр, в якому відвідувачі зможуть дізнатися про історію пам'ятника. Центр буде включати археологічну галерею та реконструкції неолітичних будинків.
Тепер туристам доведеться залишати свої автомобілі на паркуванні біля туристичного центру, звідки до Стоунхенджу можна буде дістатися за допомогою пасажирських трейлерів. Крім того, квитки потрібно буде бронювати заздалегідь: фонд "Англійська спадщина" планує скоротити кількість туристів до 7650 людей на день.
Обмеження доступу до пам'ятника викликало невдоволення багатьох членів язичницьких громад, зокрема, друїдів, які традиційно святкують літнє сонцестояння біля Стоунхенджу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас