Український ринок акцій відкрився у п'ятницю різноспрямованою динамікою індексів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій відкрився у п'ятницю різноспрямованою динамікою індексів

Фондовий ринок
126
Фондовий ринок України в п'ятницю на початку торгів демонструє різноспрямовану динаміку індексів: індикатор "Української біржі" (УБ), підхопивши позитивну кон'юнктуру на фондових майданчиках Європи, за п'ять хвилин торгів виріс на 0,45% - до 1112,93 пункту, індекс ПФТС - знизився на 0,1%, до 397,36 пункту.
В "індексному кошику" УБ в авангарді зростання були акції Єнакіївського метзаводу (+1,67%), Авдієвського коксохімзаводу (+1,37%) і "Мотор Січі" (+1,2%). Продовжували дешевшати акції "Азовсталі" (-1,34%), "Укрнафти" (-1,28%) і Укрсоцбанку (-0,77%).
Серед індексних паперів ПФТС знижувалися акції "Дніпроенерго" (-1,32%), "Донбасенерго" (-0,66%) і Райффайзен Банку Аваль (-0,29%). Зростання демонстрували лише акції Єнакіївського метзаводу (+0,5%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії "Арт-Капітал" Ігор Путілін, українські індекси штовхає вгору позитивний зовнішній фон: темпи зростання ВВП Китаю, хоча і сповільнилися, практично збіглися з очікуваннями аналітиків, і влада країни, заздалегідь прогнозуючи таке уповільнення, вже зробила кроки для стимулювання економіки.
З внутрішніх новин експерт виділив заяви Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про можливе підвищення в другому півріччі цін на метали, що, на його думку, повинно позитивно позначитися на торговому балансі країни і послабить тиск на гривню.
Як прогнозує ризик-менеджер інвестгрупи "Універ" Андрій Звенигородський, навряд чи учасники торгів в Україні перед вихідними захочуть відкривати нові позиції, тим більше, що чітких сигналів для визначення подальшого руху ринку поки немає. На цьому тлі як основний сценарій на п'ятницю він розглядає бокову динаміку індексу УБ.
Керівник напрямку по роботі з VIP-клієнтами інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк прогнозує, що інвестори будуть проявляти обережність до полудня, коли очікується оприлюднення квартальної звітності найбільших американських банків. Крім того, в цей день Італія розміщує суверенні облігації, і результати аукціону можуть позначитися як на настроях європейських, так і українських інвесторів, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас