У Нью-Йорку таксофони замінять на Wi-Fi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку таксофони замінять на Wi-Fi

Казна та Політика
574
У багатьох містах їх демонтують через непотрібність, але тільки не в Нью-Йорку - адміністрація цього міста знайшла їм застосування, тепер вони будуть роздавати бездротовий Інтернет на високій швидкості та абсолютно безкоштовно. Точніше, самі таксофони таки знімуть, але їх стенди залишаться стояти, і саме в них будуть вмонтовані точки доступу Wi-Fi.
Як заявила адміністрація Нью-Йорка, за користування Інтернетом за допомогою цих хотспотів не доведеться платити, потрібно буде лише погодитися з певними правилами, викладеними на сайті з туризму в США. Без відповідної галочки в Глобальну Мережа користувача не пустять.
Як пробний камінь точки доступу Wi-Fi займуть місця таксофонів в Квінсі, Брукліні і Манхеттені, і якщо затія буде успішною (а вона обов'язково буде - хто ж не любить швидкий і безкоштовний інтернет), то ця доля чекає таксофони і в інших районах міста.
Згідно зі статистикою, на території Нью-Йорка розташовано трохи більше 13 тисяч вуличних телефонів, відповідно, буде 13 тисяч нових хотспотів, сигнал яких можна зловити на відстані до 100 метрів від джерела.
Це означає, що безлімітний Інтернет буде доступний в будь-якій точці міста. Звичайно, владі Нью-Йорка доведеться вкластися в цей проект, оскільки встановлення однієї точки доступу обійдеться їм в 2 тисячі доларів. Виникає логічне запитання - чому влада готова інвестувати настільки великі кошти в розвиток Всесвітньої Павутини, не вимагаючи нічого натомість? У чому її вигода? Відповідні відповіді навряд чи будуть дані. Хоча, яка нам різниця? Краще будемо заздрити мешканцям Нью-Йорка, адже в Росії, де і діал-ап є далеко не скрізь, про безкоштовний повсюдний Wi-Fi залишається тільки мріяти.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас