Одна з найбільших нафтогазових компаній буде шукати болгарський газ у Чорному морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з найбільших нафтогазових компаній буде шукати болгарський газ у Чорному морі

Енергетика
229
Болгарія надала французькій компанії Total права на пошук газу на глибоководному родовищі в Чорному морі, за даними болгарських джерел.
Компанія Total, яка є четвертою за обсягом видобутку в світі, виграла болгарський тендер, в якому також брали участь британська Melrose Resources і американська Exxon Mobil. Французька компанія має намір шукати газ в родовищах спільно з австрійською OMV і іспанською Repsol.
Болгарія споживає близько 3 млрд кубометрів газу на рік, при цьому значну частину ресурсу країна імпортує з Росії, тому прагне знизити залежність від російського палива.
"Це означає реальну диверсифікацію... Це допоможе нам знизити ціни на газ і допоможе в переговорах про купівлю газу (з Газпромом - ред.)", - зазначив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.
Як заявив міністр енергетики Делян Добрев, держава може почати добувати газ при виявленні достатніх запасів ресурсу на родовищі Хан Аспарух через три-чотири роки.
Нагадаємо, раніше Exxon Mobil і OMV виявили запаси газу у водах Чорного моря, на території Румунії, неподалік від яких знаходиться Хан Аспарух. У румунських водах запаси блакитного палива оцінюються в 40-80 млрд кубометрів.
Нагадаємо, раніше українське держпідприємство АТ Чорноморнафтогаз (Сімферополь) уклало договір з рекрутинговою компанією HR Quest Middle East LLC загальною вартістю $9,079 млн для надання компанією консультаційних послуг з управління самопідйомною буровою установкою (СПБУ) Петро Годованець.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас