В Україні збудують першу концесійну дорогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні збудують першу концесійну дорогу

Казна та Політика
2517
Держінвестпроект у вересні отримає ТЕО проекту з будівництва концесійної дороги. Мова йде про ділянку дороги завдовжки 18 кілометрів і новий міст через Дніпро.
Держінвестпроект реалізує проект з будівництва першої в Україні концесійної дороги. Про це під час конференції "Italy & Ukraine: Building together" заявив керівник InvestUkraine Сергій Євтушенко, повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.
"У нас є всі шанси вперше побудувати в Україні дорогу не за бюджетні кошти", - зазначив Євтушенко.
"Мова йде про ділянку дороги завдовжки 18 кілометрів, плюс - новий міст через Дніпро. Україна - країна з високим індексом транзитності, через неї проходить багато міжнародних коридорів. Орієнтовно у вересні ми повинні отримати результати ТЕО проекту, після чого будемо організовувати міжнародний інвестиційний конкурс для провідних світових консалтингових компаній з метою залучення концесіонера, в тому числі і італійських компаній", - заявив Євтушенко.
Також керівник InvestUkraine зазначив інші можливості для співпраці щодо 5 пріоритетів: інфраструктура, енергетика, сільське господарство, соціальні проекти та зимова Олімпіада 2022 року. Зокрема, мова йшла про національні проекти "LNG-термінал" і "Чисте місто".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас