Експерт: Вступ Росії до СОТ дозволить Україні більш конструктивно вирішувати торгові суперечки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вступ Росії до СОТ дозволить Україні більш конструктивно вирішувати торгові суперечки

Казна та Політика
340
Вступ Росії до СОТ дозволить Україні більш конструктивно вирішувати торговельні суперечки. Таку думку РБК-Україна висловила економіст ІК "Трійка Діалог Україна" Ірина Піонтковська.
"Однією з переваг для України від вступу Росії до СОТ буде можливість використовувати існуючий механізм врегулювання суперечок для країн-учасниць, що допоможе більш конструктивно вирішувати торговельні суперечки між нашими країнами. До цього моменту в торгових відносинах не існувало чітких правил вирішення конфліктів, що часто виливалося у торговельні обмеження для певних груп товарів і завдавало шкоди учасникам торгівлі цими товарами", - зазначила Піонтковська.
Нагадаємо, останньою гучною торговою суперечкою між Україною та Росією було питання про експорт в РФ сирів деяких українських виробників. 7 лютого Росія ввела заборону на ввезення продукції, мотивуючи тим, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію. Питання довго мусувалося, перейшовши в розряд політичних, проте вже в кінці травня міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко домовився про відновлення постачання сиру в РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас