У Росії в злочинців дозволили вилучати особисте майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії в злочинців дозволили вилучати особисте майно

551
Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що дозволяє конфісковувати у боржників не тільки гроші в розмірі вартості незаконно нажитого майна, а й інше особисте майно. Про це повідомляє РИА Новости. Закон вносить зміни до Кримінального кодексу РФ.
До цього держава могла конфіскувати лише майно, нажите в результаті злочину або що є знаряддям злочину. Якщо його немає (наприклад, вже було реалізовано), то з засудженого стягувалася сума грошей, еквівалентна вартості незаконно нажитого майна.
Суть схвалених змін полягає в тому, що за відсутності у зловмисника грошей, дозволяється вилучати в тому числі і його особисте майно. При цьому вартість останнього також повинна відповідати вартості предмета, що підлягає вилученню. Виняток зроблено для майна, перерахованого в статті 446 Цивільного кодексу Росії.
Законопроект в березні вніс до Держдуми Дмитро Медведєв, який обіймав на той момент пост президента Росії. Він зазначав, що посилення заходів може допомогти боротися з корупцією. У червні цей закон був ухвалений у третьому читанні Державною думою РФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас